04

dec 2020
 

De laatste maanden van 2020 hebben we niet stil gezeten. Om voorbereid te zijn op de toekomst hebben we ons terrein uit kunnen bereiden.

Wat al jaren een wens was is realiteit geworden. Wij hebben een stuk terrein aan de westkant van ons buitensport terrein kunnen kopen van buurman Bargerboer. Ruim, 6000 m2 bos en ook 6000 m2 landbouwgrond.

Na intensief overleg met de gemeente Aalten mogen we vanaf begin 2021 al beginnen met de inrichting van het stuk landbouwgrond. Ruim 2 maanden geleden is dit stuk al ingezaaid waardoor er nu al een mooie grasmat ontstaat.

Op dit stuk zal een grote survivalhindernis in de vorm van een X gebouwd worden met nieuwe elementen voor de sport en de recreatie. Zo zal hierin ook weer een lage tokkelbaan op touw komen.

Tevens zullen er verschillende lage elementen komen voor de jongste sporters met een maximale hoogte van 2 meter. Daarbij wordt gedacht aan allerlei speelse elementen zoals een wiebelplank, schuin klimwandje, pakladdertje, plankenbrug, kruipdoor/sluipdoor, een blote voetpad, slootje springen, een banden klimtoren en evenwichtsbalken.

Door de aanleg van een wandelpad door dit nieuwe gebied met aansluiting op het bestaande terrein bestaat er voor de sporters strak de mogelijkheid om een hardloopronde van ruim 1 km op eigen terrein af te leggen