Handboogschieten is een sport waarbij zowel rust en concentratie als een stuk techniek en een beetje kracht de kernwoorden zijn.

Het is een sport voor iedereen! In een middag-clinic worden de basisvaardigheden aangeleerd waarbij in eerste instantie op de “opstart afstand” van 8 meter op normale blazoenen wordt geschoten.

Later wordt ook geschoten op andere (survival) afstanden en andere blazoenen. Naast het schieten komen in het kader van gezond sporten zaken als Veiligheid, Warming-Up en Cooling Down aan de orde.

Daarbij gaan wij verder waar anderen stoppen.

U hebt na de introductie de keuze om door te gaan met de Recurve-Boog, om een overstap te maken naar een traditionele Long-Bow of naar een uiterst moderne Compound-Boog.

Extra’s

Soms gaan we gebruik maken van de mogelijkheid tot “3D schieten” of “Cloudschieten”.

Bij het 3D staan levensgrote en levensechte modellen van verschillende dieren onder steeds wisselende omstandigheden en op variabele  afstanden in de bosrand opgesteld.

Bij het Cloudschieten proberen we een op grotere afstand op de grond liggend doel (de “Target”) zo dicht mogelijk te benaderen met een schot “door de wolken”.

DSCN3594

Shoot-Out

Shoot-Out is een spel waarbij met boog en speciale pijlen team spellen gespeeld kunnen worden. Doelgericht, Vlaggenroof, Last-Man-Standing, het Haasje zijn enkele van de spelvarianten. 

Uitgerust met boog en pijlen, gekleed in een camo-overall’s en een gekleurd team hesjes en beschermd door een gezichtsmaskers gaan de teams de strijd met elkaar aan. Het is steeds de uitdaging om als team een van de ‘Targets” van de tegenpartij te treffen, een vlag te veroveren of proberen zo lang mogelijk in het spel te blijven.

Ben je geraakt door een pijl van de tegenpartij dan moet je al naar gelang de spelvariant terug naar het thuis-honk om weer opnieuw aan het spel mee te kunnen doen of het speelveld verlaten.

Welke vrijgezel is het haasje?