KnoQOut2

Klik op het logo om naar de Facebook pagina te gaan

De beroemde en beruchte Q-Man TOER krijgt dit jaar weer een vervolg. De 4e “KnoQOut”. De route van deze KnoQUot is ook nu weer geheel op eigen terrein neergelegd. 

Deze run is weer de bekende estafette survival run. Weer een TOER, Try Out Estafette Run. Geheel op eigen terrein zal voor de atleten een 1500 meter lang parcours zorgen voor de nodige adrenaline. Alle bekende survival-elementen die ook in de QMan zaten komen weer aan bod. Weliswaar in een andere volgorder. Het kajak varen is nu het toetje. Wat blijft zijn de vele hindernissen en combi’s op een heel compact terrein.

Wat dit jaar anders wordt is dat deze wedstrijd die uit 2 manches bestond nu naar een 3 uurs gaat.

Elke ronde bestaat uit een 7 tal hindernis-clusters met daar tussen de specials zoals boogschieten, boomstam-loop en kajak varen. Met een lengte van 1500 meter en 20 hindernissen een echte sprint-survival.

Waar het bij de QMan de uitdaging betrof om tussen een half uur en een uur binnen te zijn ligt hier de lat op 15 minuten tot een uur. Maar nu volgt er voor ieder team mogelijk nog een 2e, 3e of 4e  ronde.

Ook nu is er de regel dat dames per 5 minuten looptijd 1 minuut compensatie krijgen. Complete damesteams zijn dus zeker niet kansloos voor een podiumplaats.

Uiteindelijk zullen alle lopers nu 1,5 tot 6 survivalkilometers voor de kiezen krijgen. Er is een voordeel. Je kunt leren van je fouten en je teamleden of van de overige lopers.

Ook voor deze KnoQOut moet een team uit 4 personen (M/V) bestaan die elkaar na elke ronde aflossen. Het blijft dus de bekende estafette-run.

Wie overleeft deze uitdaging als beste? Deze KnoQOut Run zal na het volledige seizoen plaats vinden als spreekwoordelijke kers op de taart. Datum 6 juli 2019. Tijd 15.00 uur. Locatie: Buitensportcentrum ’t Bargerbos in De Heurne / Dinxperlo. Eindsignaal is stipt 18.00 uur.

 

Kno:Q:Out