KnoQOut2

Klik op het logo om naar de Facebook pagina te gaan

In 2024 gaan we de 6e editie van die inmiddels beruchte “KnoQOut” gaan houden. De route van deze KnoQOut is ook nu weer geheel op eigen terrein neergelegd. 

Deze run is weer de bekende estafette survival run. Weer een TOER, Try Out Estafette Run. Geheel op eigen terrein zal voor de atleten een 1500 tot 2000 meter lang parcours zorgen voor de nodige adrenaline. Alle bekende survival-elementen komen weer aan bod. Weliswaar in een andere volgorder. Het kajak varen is nu het toetje. Wat blijft zijn de vele hindernissen en combi’s op een heel compact terrein.

Dit jaar bestaat deze estafette-wedstrijd weer uit een 3 uurs.

Elke ronde bestaat uit een 7 tal hindernis-clusters met daar tussen de specials zoals boogschieten, boomstam-loop en kajak varen. Met een lengte van 1500 tot 2000 meter en 20 hindernissen een echte sprint-survival.

We gaan deze komende editie zeker gebruik maken van de bestaande en de vernieuwde hindernissen op het huidige terrein en ook van een totaal nieuw hindernis-blok op een mooie uitbreiding van onze lokatie.

Waar het bij de Q-Man de uitdaging betrof om tussen een half uur en een uur binnen te zijn ligt hier de lat op 15 minuten tot minder dan een half uur. Nu volgt er echter voor ieder team nog een 2e, 3e en voor een enkeling nog 4e  ronde.

Ook nu is er de regel dat dames per 5 minuten looptijd 1 minuut compensatie krijgen. Complete damesteams zijn dus zeker niet kansloos voor een podiumplaats.

Uiteindelijk zullen alle lopers nu 1,5 tot 6 survivalkilometers voor de kiezen krijgen. Er is een voordeel. Je kunt leren van je fouten en je teamleden of van de overige lopers.

Ook voor deze KnoQOut moet een team uit 4 personen (M/V) bestaan die elkaar na elke ronde aflossen. Het blijft dus de bekende estafette-run. Wie overleeft deze uitdaging als beste?

Deze KnoQOut Run zal na het volledige seizoen plaats vinden als spreekwoordelijke kers op de taart.

 

Datum 6 juli 2024. Tijd 15.00 uur. Locatie: Buitensportcentrum ’t Bargerbos in De Heurne / Dinxperlo. Eindsignaal is stipt 18.00 uur.