KnoQOut2

Klik op het logo om naar de Facebook pagina te gaan

De beroemde en beruchte Q-Man TOER krijgt dit jaar weer een vervolg. De 3e “KnoQOut”. De route van deze KnoQUot is ook nu weer geheel op eigen terrein neergelegd. 

Deze run is weer de bekende estafette survival run. Weer een TOER, Try Out Estafette Run. Geheel op eigen terrein zal voor de atleten een 1500 meter lang parcours zorgen voor de nodige adrenaline. Alle bekende survival-elementen die ook in de QMan zaten komen weer aan bod. Weliswaar in een andere volgorder. Het kajak varen is nu het toetje. Wat blijft zijn de vele hindernissen en combi’s op een heel compact terrein.

Wat anders wordt is dat deze wedstrijd uit 2 manches zal bestaan. Uitgaande van ongeveer 40 teams zal in 2 groepen van start gegaan worden. De teams gaan onderling de strijd aan voor de plaatsen in de finale ronde. De 20 tijdsnelsten gaan over naar de finale ronde en de overige 20 naar de semi finale. Deze rondes zullen net als de voorselectie 10 minuten na elkaar van start gaan.

Elke ronde bestaat uit een 7 tal hindernis-clusters met daar tussen de specials zoals boogschieten, boomstam-loop en kajak varen. Met een lengte van 1500 meter een echte sprint-survival.

Waar het bij de QMan de uitdaging betrof om tussen een half uur en een uur binnen te zijn ligt hier de lat op 15 minuten tot een half uur. Maar nu volgt er voor ieder team nog een 2e ronde waarbij teams uit de semi finale zeker nog kans hebben op een veel hogere klassering.

Ook nu is er de regel dat dames per 5 minuten looptijd 1 minuut compensatie krijgen. Complete damesteams zijn dus zeker niet kansloos voor een podiumplaats.

Uiteindelijk zullen alle lopers ook nu 3 survivalkilometers voor de kiezen krijgen. Alleen is er nu een voordeel. Je kunt leren van je fouten en je teamleden of van de overige lopers.

Ook voor deze KnoQOut moet een team uit 4 personen (M/V) bestaan die elkaar na elke ronde aflossen. Het blijft dus de bekende estafette-run. Het verschil met de Q-Man is dat de tijd-snelsten in de finale ronde bij elkaar worden geplaatst. Hiervoor komt de helft van het deelnemersveld in aanmerking.

De andere teams komen in de semi finale, die 10 minuten later van start zal gaan. Dit wil niet zeggen dat ze kansloos zijn voor een podium plaats. Ieder team start met een schone lei. Voor deze finale en semi finale wordt opnieuw geklokt.

Wie overleeft deze uitdaging als beste? Deze KnoQOut Run zal na het volledige seizoen plaats vinden als spreekwoordelijke kers op de taart. Datum 7 juli. Tijd 15.00 uur. Locatie: Buitensportcentrum ’t Bargerbos in De Heurne / Dinxperlo. Om 15.10 volgt de 2e startgroep. De Finale en de Semi Finale starten rond 17.30 uur en 17.40 uur.

 

Kno:Q:Out